Суспільство
17 жовтня 2016
Омелян негативно оцінив ситуацію в Укрзалізниці
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян різко негативно оцінив ситуацію з вантажоперевезеннями в Укрзалізниці.
news-image


На питання про загальну ситуацію у цій сфері та шляхи вирішення проблем нестачі рухомого складу Омелян сказав: "Коротко – це бардак. Це проблема, в першу чергу, управлінського характеру. По-друге, не менш важлива проблема морального зносу всієї інфраструктури та рухомого складу. Третє – несприятливий збіг обставин. Ми пізно почали накопичувати вугілля на складах, це забрало частину локомотивної тяги, це співпало із зростанням обсягів будівництва і ремонту доріг, з-за чого зросла потреба в перевезеннях низькорентабельних вантажів, таких, як щебінь. Це також збіглося з піком перевезень зернових, хоч це і було прогнозовано", передає «Є!».

"Вони не хочуть змін, вони хочуть, щоб все було, як колись, і будь-яку реформу розцінюють як схему, альтернативну їх заробітку. На це потрібен час. У будь-якому випадку, питання вантажоперевезень буде вирішуватися", – резюмував Омелян.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян різко негативно оцінив ситуацію з вантажоперевезеннями в Укрзалізниці. Про це він розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

На питання про загальну ситуацію у цій сфері та шляхи вирішення проблем нестачі рухомого складу Омелян сказав: "Коротко – це бардак. Це проблема, в першу чергу, управлінського характеру. По-друге, не менш важлива проблема морального зносу всієї інфраструктури та рухомого складу. Третє – несприятливий збіг обставин. Ми пізно почали накопичувати вугілля на складах, це забрало частину локомотивної тяги, це співпало із зростанням обсягів будівництва і ремонту доріг, з-за чого зросла потреба в перевезеннях низькорентабельних вантажів, таких, як щебінь. Це також збіглося з піком перевезень зернових, хоч це і було прогнозовано".

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян різко негативно оцінив ситуацію з вантажоперевезеннями в Укрзалізниці.