Світ
18 жовтня 2016
Таїланд в жалобі. Правила поведінки для туристів
Агентство AFP склало список базових рекомендацій для туристів, які планують відвідати Королівство найближчого місяця.
news-image

Таїланд оплакує смерть Короля Пхуміпона Адульядета. У зв'язку з цим агентство AFP склало список базових рекомендацій для туристів, які планують відвідати Королівство найближчого місяця, інформує «Є!» із посиланням на Новости Пхукета.

Хоча на більшості сфер суспільного життя траур не відіб'ється, низка розважальних, спортивних та культурних заходів вже скасовані або перенесені на пізніший термін. Крім того, траур накладає певні обмеження на поведінку туристів в громадських місцях і доступні їм розваги. Нижче наведено список того, що потрібно знати іноземцю.

Будьте добрими гостями

Мільйони тайців в ці дні одяглися в чорне. І хоча носіння траурних одягів не є обов'язковою вимогою, від туристів очікують, що вони все ж будуть дотримуватися певних норм, уникаючи надто відвертих і барвистих нарядів. Відповідну рекомендацію озвучила, зокрема, Великобританія.

Британським туристам було рекомендовано «поводитися шанобливо на публіці», по можливості носити «пристойний» одяг неяскравих кольорів, «стежити за публікаціями в місцевих ЗМІ та слідувати вказівкам місцевої влади».

Схожі рекомендації озвучила і Австралія. МЗС цієї країни попросив туристів утриматися від усього, що може бути трактовано як неповага, зайва святковість або розбещеність.

Проте, відзначає AFP, до звичайних пляжних нарядів претензій виникнути не повинно, якщо відпочиваючий носить їх на пляжі, а не в громадських місцях.

Базові послуги

Більшість громадських закладів, таких як лікарні, банки, посольства, державні установи та торговельні центри, працюють в звичайному режимі, хоча не виключені тимчасові обмеження в конкретних закладах. Повідомлень про проблеми з транспортом поки не надходило.

Культура і розваги

На цей момент було оголошено про скасування ряду заходів міжнародного рівня, включаючи концерт Scorpions, виступи колективів Big Bang, JYP і FT Island. Також скасовано численні заходи локального формату, такі як виставки, фестивалі, театральні постановки. 14-й Міжнародний кінофестиваль в Бангкоці був перенесений з листопада на січень.

Всі розважальні передачі на телебаченні знято з ефіру на найближчий місяць, але кінотеатри в Таїланді зараз працюють.

Пам'ятки

Більшість популярних пам'яток, включаючи буддистські храми, відкриті для відвідування. Однак у зв'язку з поминальними заходами аж до 21 жовтня закриті Великий Палац і Храм Смарагдового Будди в Бангкоці.

Столичні ринки під відкритим небом також продовжать працювати в звичайному форматі, хоча можливі і виключення.

Нічне життя

Очікувати звичної нічного життя в Таїланді в найближчий місяць не варто. Бангкокські нічні клуби і бари або тимчасово закрилися, або змінили формат роботи на більш тихий і спокійний відповідно до рекомендацій прем'єр-міністра Прают Чан-Очі.

Деякі заклади припинили продаж алкоголю, в інших - спиртне подається. Єдиного розпорядження з цього питання не надходило. У ЗМІ вже з'являлася інформація про те, що нічні заклади протягом перших 30 днів жалоби будуть працювати не пізніше, ніж до 01:00 ночі, і грати тільки спокійну музику.

Популярна пляжна вечірка Full Moon Party на острові Пханган скасована.

Спорт

Футбольна асоціація Таїланду скасувала товариський матч зі збірною Ірану, проведення зустрічі Австралія-Таїланд в рамках відбору на Чемпіонат світу залишається під питанням. Також скасовано і заплановані на найближчий час гри місцевих клубів. Поєдинки на Lumpini Boxing Stadium в Банкгоці скасовані до 15 листопада.

Читайте також: У Таїланді скасовуються вечірки та свята в туристичних місцях