Резонанс
18 жовтня 2016
Друг Мотороли пішов за ним: бойовик підірвав себе «поясом шахіда»
Терорист «ДНР» Сергій Тарасенко входив у склад банди «Спарта», яку очолював загиблий днями Арсеній Павлов на прізвисько «Моторола», підірвав себе на території сухумського телецентру в Абхазії.
news-image

Як повідомляють російські ЗМІ, у понеділок вранці, 17 жовтня, невідомий чоловік підірвав себе біля входу в будівлю Абхазької державної телерадіокомпанії, посилаючись на «Є!».

У Міністерстві з надзвичайних ситуацій невизнаної республіки повідомили, що «на місці події виявлено труп бородатого чоловіка». Інформації про жертви або постраждалих не надходило. Через деякий час МВС невизнаної республіки повідомило, що потужність вибухового пристрою склала близько 200 грамів у тротиловому еквіваленті, а вибуховий пристрій було начинено вражаючими елементами.

Прокуратура порушила кримінальну справу за двома статтями КК Абхазії: 198 – акт тероризму, і 217 – незаконні придбання, зберігання, перевезення і носіння вибухових пристроїв.

Пізніше стало відомо, що біля входу в сухумський телецентр вибухнув підлеглий російського терориста Мотороли.

Як повідомило з посиланням на власні джерела в МВС Адбхазии інформагенство «Caucasus Times», що підірвався на саморобному вибуховому пристрої на території сухумського телецентру чоловік виявився бойовиком «ДНР» Тарасенко Сергієм Львовичем, пише «Радіо Свобода».

За словами співрозмовника агентства, Тарасенко, входив в банду вбитого напередодні в Донецьку Арсенія Павлова, по кличці «Моторола».

За словами джерела, передбачуваний терорист мав двох спільників, їх пошуками займаються слідчі органи. За даними «прикордонної служби» Абхазії, Торосенко в'їхав в Абхазію з Росії на початку жовтня. Він поодинці перейшов кордон на посаді Псоу.

За інформацією слідства, вибух стався випадково, терорист ще деякий час залишався у свідомості після вибуху і навіть намагався встати. При ньому виявлені рація, а також карти із зазначенням розташування державних установ, які імовірно він планував підірвати. Про можливі мотиви терориста не повідомляється. Однак відомо, що раніше в Абхазії проходили лікування бойовики «ДНР», в тому числі і убитий напередодні «Моторола», у якого стався конфлікт з місцевими жителями, ледь не закінчився перестрілкою.

Також відомо, що в кінці липня Тарасенко одружився на «бойової подруги» Валерії.

Сам факт того, що бойовик «ДНР» бігав по Сухумі з «поясом шахіда» вже виглядає досить дивно, враховуючи ту обставину, що на стороні терористів Донбасу воює багато найманців з Абхазії.