Можливе підвищення пенсійного віку внаслідок реформи
Міністр фінансів про пенсійну реформу
news-image

Раніше в Кабінеті міністрів заявили, що підвищення пенсійного віку в Україні на сьогоднішній день неможливо.

Міністр фінансів Олександр Данилюк не виключив можливості підвищення пенсійного віку в ході майбутньої пенсійної реформи, інформує «Є!».

«Я не виключаю можливості підвищення пенсійного віку в ході майбутньої пенсійної реформи. Але при цьому звертаю увагу на відсутність вимоги щодо підняття віку на конкретну кількість років з боку МВФ в Меморандумі між МВФ і Україною », - сказав Данилюк.
«Нам терміново потрібна реформа цієї системи, але тут немає ніякої потреби посилатися на МВФ, це необхідно робити Україні для українців. І для цього є багато інструментів. Є пенсійна система, її необхідно збалансувати, є певні пільги, від яких необхідно відмовитися », - заявив міністр.
Раніше в Кабінеті міністрів заявили, що підвищення пенсійного віку в Україні на сьогоднішній день неможливо. Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що «ні в меморандумі з МВФ, ні в уряді мова про підвищення пенсійного віку на сьогоднішній день не йде».

 

У свою чергу директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен повідомив, що підвищення пенсійного віку для українців в рамках реформи, спрямованої на збалансування на зменшення дефіциту Пенсійного фонду, має починатися з так званих «пільгових» категорій.