Суспільство
20 жовтня 2016
«Теплий плов і щоб не було війни» - про що мріють українські захисники в зоні АТО (відео)
Військові сподіваються, що після демобілізації трохи відпочинуть від війни.
news-image

Військові, які служать в Авдіївці, яка потрапила під обстріл бойовиків, мріють про швидку мобілізацію та повернення додому. Про це розповіли журналісти ТСН, які зняли сюжет про наших захисників, передає «Є!» із посиланням на Патріоти України.

Тамтешні військові живуть в очікуванні демобілізації. Масі планує повертатися додому разом із собакою.

Мене вдома без нього ніхто не прийме, - каже він про чотирилапого друга. Військовий каже, що вдома батько приготує обом демобілізованим плов. А поки підбиває підсумки особистої війни.
Найголовніше - я навчився мовчати. Не приймати близько до серця і не реагувати агресією на тих, хто не зайнятий війною, - каже він.

Серед дорожніх знаків та маскувальних сіток крадькома підфарбовує губи Катерина. 20-річна десантниця з охайним манікюром та парфумом пристосувала воєнний світ під себе, щоб залишатися жінкою.

У мене хлопці знають, що я близько четвертої завжди йду в душ, то хлопці завжди включають великий генератор, бо фен, якщо включаєш, то може не витримати. Я сушу голову й перемикаю назад, - розповіла вона.

За освітою Катерина медсестра, заочно навчається на реабілітолога, але на війні вона сама – наче цілий шпиталь. Ліки стоять поруч з іконами, косметичкою і бронежилетом, над ліжком у неї прапор.

Бойова лікарка мріє про те, щоби більше не було війни.

Щоб сидіти десь далеко і перекладати папірці, - каже вона.