Суспільство
21 жовтня 2016
За 30 000 доларів США жінка викупила свого онука
Правоохоронними органами Драбівського району затриманий шахрай.
news-image

У виробництві Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області знаходиться кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб, передає «Є!»

Досудовим розслідування встановлено, що житель Драбівського району, будучи раніше судимим за скоєння тяжких злочинів проти життя і здоров'я, корисливих злочинів проти власності, маючи не зняту і непогашену судимість на шлях виправлення не став і, вступивши в змову з невстановленими слідством особами, шляхом обману з використанням мобільного телефону, вирішив викрасти гроші у мешканки смт. Драбів.

Злочинець, за допомогою мобільного зв'язку повідомив потерпілої від імені її онука про те, що він скоїв правопорушення і затриманий працівниками поліції, для звільнення його від кримінальної відповідальності, жінці було запропоновано передати суму грошей в розмірі 30 000 доларів США.

На виконання злочинного умислу злочинець зустрівся з потерпілою, повідомив їй, що він знайомий з її онуком, що мав потерпілу, і отримав від неї гроші в сумі 20 тис. Грн. і 1571 долар США.

Досудове розслідування триває, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.