Війна
21 жовтня 2016
Донецькі бойовики обурені, щодо нововведення російських «кураторів»
Бойовикам, російським найманцям та іншим військовим ВС РФ у складі 1-го АК невизнаної "ДНР" хочуть заборонити носити шеврони із зазначенням військових частин.
news-image

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Фейсбук, що російські "куратори" ініціюють підписання наказу "командування" ДНР про нові правила носіння військової форми, щоб виключити ідентифікацію приналежності бойовиків до конкретних частин і підрозділів 1-го "армійського корпусу ДНР".

За даними Тимчука, бойовикам, російським найманцям та іншим військовим ВС РФ у складі 1-го АК невизнаної "ДНР" хочуть заборонити носити шеврони із зазначенням військових частин (для останніх також - шеврони з російським прапором). Замість них планується наказати носіння знаків розпізнавання виключно "загальнореспубліканського зразка", інформує «Є!» з посиланням на "ДіалогUA".

Дмитро Тимчук зазначив, що ряд представників командування 1-го АК з-поміж місцевих жителів виступило проти запланованого нововведення, вказуючи, що більшість бойовиків сприймуть негативно заборона носити шеврони частин і підрозділів (наприклад, банд "Сомалі" або "Спарта").