Київ
21 жовтня 2016
Завтра киянки можуть отримати безплатні медичні консультації (адреси)
До участі в заходах будуть залучені спеціалісти Київського міського клінічного онкологічного центру.
news-image

У рамках відзначення Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози 22 жовтня з 09:00 до 13:00 у різних районах столиці буде організовано безплатні медичні консультації для жінок, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Зокрема, День відкритих дверей триватиме у КНП «Консультативно-діагностичний центр» Голосіївського району (просп. Голосіївський, 59-А). Всі охочі зможуть отримати консультацію лікаря-онколога та лікаря акушера-гінеколога.

У цей час консультації також триватимуть у Дарницькому районі – у КНП «Консультативно-діагностичний центр №1» (вул. Вербицького, 5) та КНП «Консультативно-діагностичний центр №2» (Харківське шосе, 121).

Жінок запрошують звернутись також до філій КНП «Консультативно-діагностичний центр» в  Оболонському районі – на вул. Йорданській, 26 та на вул. Тимошенка, 14, де можна буде отримати консультації лікарів-онкологів та, за направленнями, пройти безкоштовне обстеження (ультразвукове дослідження молочних залоз і мамографію).

У Консультативно-діагностичному центрі Подільського району (вул. Мостицька, 9) до обстеження жінок будуть залучені лікарі відповідного рівня, а саме: лікар-гінеколог, лікар-онколог, районний позаштатний спеціаліст з онкології, лікар-УЗД та лікар-хірург. Також буде організовано проведення виміру артеріального тиску крові.

День відкритих дверей також відбудеться у Київському міському клінічному онкологічному центрі (вул. Верховинна, 69) у Солом᾽янському районі. Крім того, з 10:00 до 15:00 лікарі прийматимуть у КНП «Консультативно-діагностичний центр» (вул. Гарматна, 36) та КНП  «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» (вул. Солом’янська, 17).

Під час заходів планується розповсюдження інформаційних матеріалів, а саме пам’яток «Профілактика раку молочної залози» та «Самообстеження молочних залоз», газетних видань «Запорука здоров’я» та «Все про профілактику раку молочної залози», плакату «20 жовтня – Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на раком молочної залози».

До участі в інформаційно-профілактичних заходах будуть також залучені спеціалісти Київського міського клінічного онкологічного центру.

Довідково

У Києві рак молочної залози продовжує посідати 1 місце серед онкологічних захворювань у жінок. У 2015 році захворіло 1412 жінок, з яких у 77,6% захворювання було виявлено на І-ІІ стадіях.

Для того, щоб переконатися у власному здоров᾽ї у цій сфері, потрібно самостійно обстежувати молочні залози раз на місяць, пройти огляд лікаря-фахівця (жінкам у віці від 20 до 40 років необхідно відвідувати мамолога не рідше, ніж раз на 2 – 3 роки, після 40 років – щорічно), пройти спеціальну діагностичну процедуру – мамографію.

Читайте також: Цього року у Києві на лікування онкохворих виділено 40 млн гривень