Політика
24 жовтня 2016
Кремль хоче швидше позбутися конфліктного регіону
Україна вимагає плату за воду з мешканців Донбасу.
news-image

Останні заяви прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про "близькість двох народів" говорять про те, що плани Росії на Донбасі провалилися і тепер в Кремлі швидше хочуть позбутися від конфліктного регіону. Для цього російські політики йдуть на нові маніпуляції громадською думкою, наприклад висловлення обурення заявою про те, що Україна вимагає плату за воду з мешканців Донбасу, інформує «Є!».

Про зміну ставлення до Донбасу у російського керівництва також свідчить трансформація звернення до президента України Петра Порошенка, якого раніше називали "главою хунти", а зараз "колегою", - історик Сергій Климовський.
"Кремль зараз став вести себе як банда, яка захопила частину чужої квартири, отримала по морді, але захопити всю квартиру не в силах, і тому починає торгуватися і викручуватися, як би зафіксувати такий статус-кво. У хід йдуть вмовляння: ми ж брати, ми вам тільки добра хочемо, і давайте ми залишимося на захопленій житлоплощі, а ви не будете прагнути нас вигнати, і разом зробимо вигляд, що нічого не сталося, і що ми тут жили завжди", - заявляє Климовський.

Експерт уточнює, що Росія програла також два пункти на Донбасі: Україна не ввела особливий статус регіону, також продовжує вимагати плату за воду.