Війна
25 жовтня 2016
Кремль заявив про початок холодної війни
Член Радбезу РФ Сергій Іванов назвав холодну війну «фактом життя».
news-image

У Кремлі підкреслюють різке охолодження відносин Росії та Заходу, проте сподіваються, що до Третьої світової справа не дійде. Член Ради безпеки РФ Сергій Іванов, який раніше очолював Адміністрацію президента, назвав холодну війну "фактом життя". У той же час в інтерв'ю даної газети Іванов висловив надію, що до реальної війни справа не дійде.

Про це інформує «Є!» з посиланням на УкропNEWS.

"Думаю, що всі досить розумні, щоб не доводити справу до гарячої війни. Але якщо ми говоримо про холодну війну, інформаційну війну і пропагандистську війну, це вже стало фактом життя. Ми бачимо це щодня", - констатував колишній глава адміністрації Путіна.

Крім того, кремлівський чиновник висловив надію на більш прагматичні відносини з новим президентом США.

"Ми готові до цього. Потрібно просто почекати до завершення передвиборчої кампанії", - переконаний Іванов.

Нагадаємо, так звана холодна війна почалася в 1946 році між СРСР і союзниками - з одного боку, і США та їх союзниками - з іншого. По суті холодною війною є період глобального ідеологічного, геополітичного, економічного протистояння, а також непрямого воєнного: підтримка протилежних сил у воюючих країнах: Південна Корея - КНДР, Єгипет - Ізраїль, Афганістан та ін.

Перша холодна війна завершилася в 1989 році. До цього, в 1985-1987 рр. керівництво СРСР, бачачи, що економіка країни знаходиться на межі прірви, а радянський рубль, на відміну від долара, перетворюється в папірець внутрішнього користування, пішло на перемир'я з Заходом і попросило у США та інших країн фінансову допомогу та пільгові кредити.

У обмін на це в Кремлі пообіцяли припинити гонку озброєнь, перестати переслідувати дисидентів і ідеологічних опонентів, а також багато інших дій по "демократизації" радянської системи, з яких були виконані далеко не всі.