Суспільство
25 жовтня 2016
Скандальний репортер Грем Філліпс дав майстер-клас луганським студентам
Головними якостями справжнього журналіста Філліпс вважає "правдивість і непідкупність".
news-image

Скандальний британський журналіст Грем Філліпс, відомий пропагандистськими сюжетами та підтримкою бойовиків на Донбасі, дав майстер-клас для студентів Луганського національного університету (ЛНУ) імені Володимира Даля, передає «Є!»

Втім під час майстер-класу Філліпс заявив, що не вважає себе пропагандистом. Відповідаючи на питання студентів, яким повинен бути справжній журналіст, Філліпс підкреслив такі якості як "правдивість і непідкупність". І зазначив, що він є саме таким.

Як журналіст, я хочу висвітлювати тільки правду, тому що правда врятує світ. Я прекрасно розумію, як британські ЗМІ працюють, як російські ЗМІ працюють, як українські. Новини українських ЗМІ - це свавілля, це занадто, це маячня, - зазначив він .
Якщо ви чесна людина, якщо у вас є мораль - не треба думати, що вам зручно, що незручно. У журналіста може бути незручне, некомфортне життя, сенс життя - показувати все, як воно насправді є, без всяких редакцій. Саме такий я. Якщо я почну редагувати, я перетворюся з журналіста в пропагандиста - це ганьба. Головне - правда, навіть якщо це для вас незручно, - заявив Філліпс.

Він висловив упевненість в тому, що Донбас зараз - це кузня майбутніх журналістів зі світовими іменами.

Читайте також: Посол у Великій Британії просить забрати Грема Філліпса з України
Читайте також: Грем Філліпс «зарядився енергією» після відвідування в'язниці у «ЛНР» (фото)