Світ
25 жовтня 2016
Зима близько. Названо найкращі гірськолижні курорти світу
Час готувати лижі.
news-image

Британське видання The Telegraph склало рейтинг кращих гірськолижних курортів світу за версією своїх читачів, передає «Є!»

На першому місці виявився австрійський Санкт-Антон-ам-Арльберг, який розташований в одній з найбільш засніжених областей Європи. Для любителів гірських видів спорту в цій системі є в наявності 340 км обладнаних трас і сотні кілометрів позатрасових маршрутів. Тут є високоефективна система підйому. Та й саме місто дуже гарне, в ньому багато стильних готелів, шале і ресторанів.

На другому місці - французький Шамоні. Столиця перших зимових олімпійських ігор, що відбулися в 1924 році, може задовольнити запити будь-якого гірськолижника, в тому числі початківця. Але зараз це перш за все  - європейська столиця зимового фрірайду.

Третє місце посів ще один курорт з Франції - Валь д'Ізер. Видання називає це місце "ідеальним зимовим курортом", тут ви знайдете 300 км лижних трас, 94 підйомника, а схили підійдуть як для новачка, так і для ветерана освоєння сніжної "цілини".

Також до першої десятки увійшли курорти Лез-Арк (Франція), Морзін (Франція), Вербьє (Швейцарія), Куршевель (Франція), Мерібель (Франція), Тінь (Франція) і Червинія (Італія).

Читайте також: В італійському містечку жителі забарикадувалися, щоб не пускати біженців (фото)