Події
26 жовтня 2016
Через програму Дмитра Кисельова МЗС Угорщини викликав посла РФ
В угорському дипвідомстві заявили, що країна не сприймає будь-яку неповажну позицію по відношенню до революції 1956-го року.
news-image

Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла Росії в Будапешті для бесіди в зв'язку з висловлюваннями російського телеведучого і генерального директора агентства "Росія сьогодні" Дмитра Кисельова про події антирадянського повстання 1956 року, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.
Прес-секретар посольства РФ в Угорщині Ірина Звонова підтвердила повідомлення агентства MTI, що угорський МЗС викликав посла РФ в зв'язку з висловлюваннями телеведучого.

Посла викликали в МЗС Угорщини, час узгоджується, - сказала Звонова, додавши, що це пов'язано із заявою Дмитра Кисельова під час телевізійної передачі.

В угорському МЗС, за даними MTI, заявили, що мають намір роз'яснити послу, що Угорщина не сприймає будь-яку неповажну позицію по відношенню до революції або її героїв, стверджує агентство.

Як пише MTI, раніше у вівторок угорська партія "Політика може бути іншою" закликала МЗС викликати посла для бесіди, додавши, що Дмитро Кисельов в ефірі телевізійної передачі назвав події 1956 року першою "кольоровою революцією", відповідальність за яку несуть західні країни, перш за все - США.

Нагадаємо, збройне повстання в Угорщині проти існуючого в країні прорадянського режиму почалося 23 жовтня 1956 року. До 11 листопада того ж року воно було придушене радянськими військами. В посткомуністичній Угорщині події отримали назву Угорської революції.

Читайте також: У Тихому океані горить траулер з людьми на борту