Суспільство
26 жовтня 2016
225 тисяч гривень та 28,5 тисяч доларів - Парубій подав е-декларацію
Спікер написав у соцмережі, що "боровся" з сайтом дві доби.
news-image

Голова Верховної Ради Андрій Парубій подав електронну декларацію. Як розповів політик, йому на це знадобилось дві доби через проблеми з сайтом, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Майже дві доби намагався зареєструватися е-декларацію. Попри збої в роботі сайту НАЗК, сьогодні мені це вдалося, - написав Парубій у соцмережі.

Зазначимо, що у декларації Парубій вказав зарплату свою та дружини. Спікер за рік заробив 78 122 гривень зарплати, його дружина – 28,3 тисячі.

Водночас Парубій отримав відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, компенсацію проїзду та винайму готельного номеру у Києві – на загальну суму майже 270 тисяч гривень.

На рахунках у банках Парубій тримає 225 тисяч гривень та 28,5 тисяч доларів.

З нерухомого майна сам політик, як і торік, не має нічого, крім права користування готельним номером у Києві та квартирою площею 41,58 кв м у Львові.

А от у родини з 1 січня 2015 року з'явилася квартира у Львові площею 142,6 кв м. Щоправда, на кого саме зареєстрована нова житлова площа, незрозуміло, оскільки Парубій вписав її в декларацію двічі - від дружини та доньки, а у праві користування вказані ще п'ятеро родичів голови парламенту.

Крім того показані декларовані й раніше земельна ділянка на 1130 кв м, будинок на 32 кв м та квартира на 21 кв м.

В автопарку голови ВР також не прибуло – у спікера Suzuki SX4, у дружини - Peugeot 508.

Читайте також: Кличко нагородить кращих працівників «Київавтодору» путівками до Єгипту