Україна оштрафувала Росію на 721 млн гривень за польоти в Крим
Після захоплення Криму РФ Державіаслужба України прийняла рішення про заборону всіх польотів над кримським півостровом.
news-image

Україна нарахувала російським авіакомпаніям, яка здійснювала польоти в окупований Крим, штрафів на суму 721,236 млн грн, заявляє Державна авіаційна служба України.

"Всього після анексії Криму Російською Федерацією Україна нарахувала російським авіакомпаніям, порушували українське законодавство і здійснювала польоти в окупований Крим, 721,236 млн грн штрафів", - повідомили в Державіаслужбі.

За порушення заборони на польоти до Криму винесено понад 5 тис. Постанов.

Також, представники відомства, коментуючи інформацію про запуск щоденних рейсів російською авіакомпанією "Аерофлот" за маршрутом Сочі - Сімферополь, повідомили, що відносно даної авіакомпанії відкрито понад 1 тис. Судових справ для стягнення штрафів.

Разом з тим, поки ці заходи не сприяють сплаті штрафів російськими авіакомпаніями. "Поки вони нічого не сплатили, ні копійки", - резюмували в Державіаслужбі.

Після захоплення Криму РФ Державіаслужба України прийняла рішення про заборону всіх польотів над кримським півостровом.

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно підтвердила контроль української авіавлади над кримським авіаційним простором. У травні цього року суд визнав законним штраф Державіаслужби російської авіакомпанії "Аерофлот" на 7,7 млн ​​грн за польоти до Криму.

Крім заборони на авіаперельоти, українська влада також закрили для міжнародного судноплавства кримські морські порти, було припинено залізничне і автобусне сполучення.