Політика
29 жовтня 2016
Український Інтерпол брав хабарі за не оголошення людей в розшук - Матіос
На наступному тижні в прокуратурі візьмуть процесуальне рішення за результатами вивчення матеріалів злочинів в діяльності співробітників українського Інтерполу.
news-image

Деякі співробітники бюро Інтерполу в Україні перешкоджали відправці до головного офісу матеріалів для оголошення низки осіб в міжнародний розшук, за що отримували хабарі.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі "Шустер Live", інформує «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

"Проблема в тому, що пошта, якою є відділення Інтерполу в Україні, визначала: направляти в Інтерпол, чи залишити і відправити назад слідчому. Є офіційні свідоцтва і офіційні документи, де було написано: не вважаємо за доцільне. Вони вгадували на рівні капітана, майора або окремо взятого полковника, потрібно чи ні", - сказав він.
"У нас є свідчення, оперативні і документальні дані, що за кожен такий ляп в правоохоронній роботі були виплачені і сплачуються в деяких моментах щомісячні неправомірні вигоди", - наголосив прокурор.

Матіос додав, що на наступному тижні в прокуратурі візьмуть процесуальне рішення за результатами вивчення матеріалів щодо можливих ознак посадових злочинів в діяльності співробітників українського бюро Інтерполу.

Нагадаємо, Інтерпол заблокував картку екс-міністра оборони.