Суспільство
30 жовтня 2016
Український ведучий Дмитро Комаров здійснив мрію непальських дітей (відео)
Ведучий підготував приємний сюрприз для непальських дітей, чиї батьки загинули на Евересті.
news-image

У сьомому випуску тревел-шоу «Світ навиворіт» телеведучий Дмитро Комаров став багатодітним батьком у непальській школі Намче-Базар, яку створили для дітей з віддалених селищ і тих, чиї батьки загинули під час сходження на Еверест, передає «Є!» із посиланням на 1+1.

Навчальний заклад-готель побудували бізнесмени, щоб дати дітям шанс на нове життя. За словами Дмитра Комарова, шерпи гинуть частіше, ніж звичайні альпіністи.

Супроводжувати іноземців – робота шерпів. Важко стримувати сльози, коли дивишся на цих дітей, – каже ведучий.

Якби не школа-готель, діти б жили в злиднях. Для меценатів дуже важливо дати освіту маленьким шерпам, щоб вони могли знайти нормальну роботу.

За словами Дмитра Комарова, діти шерпів, які загинули на Евересті, навчилися радіти буденним речам – даху над головою, їжі та саморобним іграшкам.

Найзаповітніша мрія напівсиріт – це торт. Проте він дуже дорогий. Ми не можемо допомогти всім, але залишити без допомоги цих дітей ми теж не могли, – каже Дмитро Комаров.

Ведучий 1+1 вперше повів дітей шерпів на шопінг. Дмитро Комаров подарував малечі сережки, музичні інструменти, головні убори, куртки та навіть пригостив їх тістечками.

Телеведучий вирішив залишитися в Намче-Базар ще на один день, щоб реалізувати приємний сюрприз. На прохання ведучого 1+1 місцеві кондитери спекли 15-кілограмовий шоколадний торт.

Малеча вперше в житті їла тістечка. Вони запам’ятають цей день назавжди, – переконує мандрівник.