Суспільство
31 жовтня 2016
У списку найбагатших українських міністрів Гройсман посів третє місце
Майже всі міністри тримають великі суми грошей готівкою і здебільшого в іноземній валюті.
news-image

Журналісти 24 Каналу склали рейтинг найбагатших урядовців. Щоправда, журналісти не брали до уваги колекції коштовних годинників, творів мистецтва, квартири чи вілли, передає «Є!»

В українському уряді працюють мільйонери. А найбагатшим серед них є очільниця міністерства охорони здоров'я – колишня громадянка США Уляна Супрун.

На банківських рахунках її та чоловіка понад 4 мільйони доларів. Зокрема півмільйона вони відклали собі на пенсію. А зарплата Супрун становить 36 тисяч гривень за весь рік.

Міністр юстиції Павло Петренко задекларував 1 мільйон доларів у банку. Ще 500 тисяч "зелених" тримає вдома. Торік він заробив майже 4 мільйони гривень, із них зарплата склала лише 72 тисячі.

Почесне третє місце посідає прем'єр Володимир Гройсман. Торік він заробив понад 1,5 мільйона гривень. Переважно завдяки здачі майна в оренду. Готівкою Гройсмани тримають майже 1,5 мільйона доларів у різних валютах. Ще 3 мільйони гривень на банківських депозитах.

Не дуже відстає від свого керівника і міністр-бодібілдер Ігор Насалик. Торік він заробив 81 тисячу гривень, а його дружина-підприємець – майже 1,5 мільйона. Банкам Насалики не довіряють, тримаючи гроші готівкою вдома: 890 тисяч доларів, 240 тисяч євро і майже 5 мільйонів гривень готівки.

Замикає п'ятірку найбагатших урядовців міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий. У готівці він тримає майже півмільйона доларів.

У більшості міністерських декларацій можна помітити закономірність – майже всі вони тримають великі суми грошей готівкою і здебільшого в іноземній валюті. Банкам довіряють одиниці.

Читайте також: Сім нардепів не подали електронні декларації