Суспільство
31 жовтня 2016
В СБУ пояснили, чому відсутні е-декларації керівництва відомства
У відомстві запевнили, що всі співробітники вчасно заповнили декларації.
news-image

Усі співробітники Служби безпеки України, які мали заповнити "е-декларації" до 30 жовтня 2016, оформили їх належним чином та засвідчили дані особистим електронним підписом, передає «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ.

Як повідомили у відомстві, відповідно до законодавства, дані співробітників спецслужби не можуть бути доступні широкому загалу.

Зауважимо, що стаття 52-1 Закону України «Про запобігання корупції» передбачає розробку Національним агентством з питань запобігання корупції особливого порядку фінансового контролю щодо осіб, які займають посади у державних органах, що здійснюють оперативно-розшукову, контррозвідувальну й розвідувальну діяльність, у спосіб, що унеможливлює розкриття їх належності до зазначених органів, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою нерозголошення інформації з обмеженим доступом в СБУ було організовано електронне декларування співробітників зі збереженням поданих ними відомостей на спеціально відведених ресурсах. З НАЗК це було завчасно погоджено.

За даними прес-центру, відповідність задекларованих співробітниками СБУ даних зможуть повною мірою перевірити представники НАЗУ у визначеному законом порядку.

Читайте також: У Кропивницькому на території військової частини вибухнула граната, є загиблі