Політика
31 жовтня 2016
Генпрокурор пригрозив штрафом і тюрмою нардепам, які не подали декларації
Ухилення від сплати податків, відмивання коштів і так далі – це робота Генпрокуратури і Державної фіскальної служби (ГФС).
news-image

Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що сімом народним депутатам, які вчасно не подали свої електронні декларації, загрожує до двох років позбавлення волі, передає «Є!».

"Нагадую народним депутатам Ст. Богуслаєву (В'ячеслав Богуслаєв, група "Воля народу" – ІФ), А. Гіршфельду (Анатолій Гіршфельд, група "Воля народу" – ІФ), М. Матіос (Марія Матіос, фракція БПП – ІФ), С. Клюєву (Сергій Клюєв, позафракційний – ІФ), А. Онищенко (Александр Онищенко, група "Воля народу" - ІФ), В. Шкірі (Ігор Шкіря, група "Відродження" - ІФ), Ю. Шухевичу (Юрій Шухевич, фракція Радикальної партії - ІФ), про те, що вчора завершився термін подачі е-декларацій. У разі подання ваших е-декларацій найближчим часом настане адміністративна відповідальність - штраф. Якщо ні - за умисне неподання е-декларації передбачена кримінальна відповідальність, а саме - від 150 до 240 годин громадських робіт або ж позбавлення волі до двох років з позбавленням права обіймати посади до трьох років", - написав Ю. Луценко на своїй сторінці у Фейсбук в понеділок.

Раніше в понеділок, 31 жовтня, заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК) Руслан Радецький повідомив, що серед не подали електронні декларації вчасно депутатів, - Юрій Шухевич (Радикальна партія), який подав заяву на вихід з депутатської групи "Воля народу" оголошений в національний розшук правоохоронцями України нардеп Олександр Онищенко та оголошений у розшук Інтерполом позафракційний нардеп Сергій Клюєв.

За його словами, у разі несвоєчасного подання е-декларації настає відповідно адміністративна відповідальність. Якщо суб'єкт декларування несвоєчасно подав декларацію без поважних причин, це тягне це накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумом податків громадян - це 850-1700 грн.