Події
1 листопада 2016
Декларації чиновників дають підстави для кримінальних справ – Шабунін
Чиновникам вдалось здивувати всіх
news-image

Політичним елітам «вдалось здивувати» своїми деклараціями не тільки антикорупційних експертів та журналістів-розслідувачів, зазначив Шабунін.

Інформація, подана в електронних деклараціях деяких українських чиновників вже дає підстави для того, щоб розпочати кримінальне провадження.

Про це в ефірі Громадського розказав голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передає «Є!».

Я наголошую – кримінальні провадження будуть. Бо я вже бачу декларації лідерів фракцій, які для мене є дуже дивні. Тут вся надія на Антикорупційне бюро, – сказав він.

За його словами, політичним елітам «вдалось здивувати» своїми деклараціями не тільки антикорупційних експертів та журналістів-розслідувачів.

Навіть ми здивувались, по-перше, обсягами, а по-друге, такою неадекватністю шляхів витрачання, особливо в період війни в Україні, – додав Шабунін.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що ті, хто «пожартували» під час заповнення електронної декларації, повинні внести правки протягом 7 днів або будуть притягнуті до відповідальності.

Якщо внесені недостовірні відомості не будуть уточнені у встановлений термін, то щодо декларантів настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 850-1,7 тис. грн.