Суспільство
1 листопада 2016
Начальник митного поста «Луцьк» користується Bentley, BMW X5 і має катер
Не бідні родичі
news-image

Згідно з декларацією начальника митного поста "Луцьк" Олександра Щуцького, Bentley Gt BMW X5 і водний скутер Seadoo 260, якими він користується, належать його родичам.

Начальник митного поста "Луцьк" Олександр Щуцький Повідомте в своїй електронній декларації за 2015 рік, що користується автомобілями Bentley Gt, BMW X5 і водним скутером Seadoo 260.

Згідно анкеті, Bentley належить його батькові, скутер братові, а BMW - тестю Володимир Безкоровайний. Сам Щуцький має причіп для перевезення човнів, куплений в 2015 році за 13 200 грн, легковий автомобіль Audi TT 1999 року випуску, вартість якого в 2011 році становила 13 200 грн, і катер Ciera Beiliner SK, куплений в 2006 році за 101 тис. Грн .

Також йому належить 50% квартири і гараж в Києві. Його дружина Безкоровайна Світлана задекларувала дві земельні ділянки на 396 м² і 1901 м² та недобудований будинок площею 400 м² в селі Лебедівка Вишгородського району Київської області.

У розділі про доходи Щуцький вказав, що отримав 144 тис. Грн за консультацію нардепа сьомого скликання Михайла Апостола. Безкоровайна, в свою чергу, повідомила про 497: 156 грн доходу від заняття підприємницькою діяльністю та про 8947 грн, які вона отримала в якості "чорнобильських" виплат на дитину.
У розділі про грошових активах подружжя нічого не задекларували.

До призначення начальником митного поста Щуцький працював заступником начальника відділу товарознавчої експертизи та попередньої оцінки товарів управління товарознавчої, інженерно-технічної та криміналістичної експертизи Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Госфіскальной служби України. Також був помічником екс-депутата Апостола і чинного депутата від "Народного фронту" Ігоря Бріченко.
Введення електронного декларування було однією з вимог Європейського союзу для реалізації безвізового режиму з Україною.

Українські держслужбовці повинні були подати декларації до кінця жовтня 2016 року. За недостовірні відомості в е-деклараціях чиновник може бути оштрафований на суму від 17 до 51 тис. Грн або засуджений до двох років позбавлення волі.