Події
1 листопада 2016
Суд у справі «Беркуту»: показали відео із закликами активістів до нападу на правоохоронців
Потерпілий стверджує, що це був самозахист.
news-image

У Святошинському суді, де розглядається справа проти п’яти співробітників спецроти київського "Беркуту", переглядали відео, на якому зафіксовано, як один із потерпілих по справі закликає інших учасників акцій протесту до силових дій проти правоохоронців. Як повідомляє "112 Україна", потерпілий заявив, що це був самозахист, передає «Є!»

Засідання продовжувалося півтори години, зараз оголошено перерву.

Після перерви продовжиться допит цього потерпілого.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура у лютому передала до суду обвинувальний акт стосовно трьох колишніх співробітників "Беркута" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких підозрюють у розстрілі 48 учасників Євромайдану на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 р. Справу було об'єднано зі справою екс-"беркутівців" Павла Аброськіна і Сергія Зінченка.

Слідчі встановили причетність спецроти київського "Беркута" до розстрілів 48 протестувальників і заподіянню вогнепальних поранень 80 протестувальникам 20 лютого 2014 р. на вул. Інститутській. За результатами розслідування повідомлено про підозру 25 співробітникам цієї спецроти і керівному складу полку "Беркут" у причетності до цих подій, із них 20 оголошено в розшук та 5 перебувають під вартою.

Читайте також: Під Радою сталася сутичка чорнобильців з поліцією (фото)