Суспільство
1 листопада 2016
У Москві арештована українка за схиляння землячки продати нирку
Дівчина поміщена під варту на два місяці.
news-image

Тимирязевский суд Москви на два місяці заарештував громадянку України Марію Олійник, затриману за підозрою у схилянні співвітчизниці до продажу своєї нирки. Про це повідомили ТАРС в прес-службі суду, передає «Є!»

Суд задовольнив клопотання слідства та обрав Олійник запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 30 грудня, - сказала представник суду.

Найближчим часом очікується обрання запобіжного заходу другому затриманому.

За версією слідства, уродженці України - 23-річна Марія Олійник і 22-річний Андрій Бородач - залучили до надання інтимних послуг в Москві свою 20-річну знайому, яка також є громадянкою України. Щоб отримати більше грошей, вони залучили дівчину до незаконного донорства, запропонувавши продати нирку.

Як повідомляється, молоді люди вступили в переговори з покупцем органів, в ролі якого виступив співробітник МВС Росії. 30 жовтня в одному із московьких готелів в Ільменському проїзді в ході передачі 3 тис. доларів в якості оплати послуг донора вони були затримані. Відносно підозрюваних порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 127.1 КК РФ ("Торгівля людьми").

У свою чергу, офіційний представник МВС РФ Ірина Вовк раніше повідомила, що через інтернет зловмисники підшукували громадян, що перебувають у важкому матеріальному становищі та за велику грошову винагороду погоджувалися стати донорами для трансплантації органів в Росії.

Читайте також: В Сочі вертоліт впав на автомобіль (фото)