Події
1 листопада 2016
Із казанком та сокирою. На Сумщині підлітки втекли з дому і попрямували до Японії
За півтори доби втікачі подолали близько 30 кілометрів у напрямку кордону.
news-image

До Глухівського відділу поліції звернулись дві місцеві жительки із проханням розшукати своїх неповнолітніх синів, які пішли на навчання, а додому так і не повернулись, передає «Є!» із посиланням на поліцію Сумської області.

На пошуки зниклих дітей був орієнтований весь особовий склад працівників поліції.

Правоохоронці окрім того, що прочісували місцевість зі службовими собаками, розіслали орієнтування та здійснювали подворові обходи. А вже через добу до поліцейських надійшла інформація, що двох підлітків бачили в селі Пустогород, Глухівського району.

Двох товаришів-студентів працівники поліції розшукали у лісі. Правоохоронцям юнаки пояснили, що пішки прямували до Японії, аби розпочати там нове життя.

Свою «подорож» до країни Східного Сонця останні спланували заздалегідь. Чекали лише на стипендію. А коли отримали гроші, купили казанок, продукти харчування, вдома взяли сокиру, ножі та змінний одяг й пішли до своєї цілі. Для того, аби їх не змогли знайти, навіть видалили сторінки в соціальній мережі та викинули сім карти.

Шлях же юним вояжерам вказував навігатор на телефоні. Зізнаються, що здогадувались, що їх будуть шукати, а тому жодних документів з собою також вирішили не брати, - повідомили у поліції.

Так, за півтори доби вони подолали майже 30 кілометрів. Дві ночі хлопці провели у лісі, палили багаття та готували там собі їжу. До перетину кордону залишалось зовсім трішки, але на щастя, їх помітив один із знайомих їх батьків, який і повідомив про втікачів поліцейських та батьків.

І тільки опинившись дома, після проведених з ними профілактичних бесід працівниками поліції, юнаки все ж таки зізнались, що лише зараз розуміють, наскільки безглуздою була їх ідея.

Батьки, ж в свою чергу, подякували правоохоронцям за проведену роботу та за те, що допомогли повернути дітей цілими та неушкодженими.

Читайте також: У Південній Кореї чоловік на екскаваторі в'їхав в прокуратуру, «щоб вбити» подругу президента