Шоу-біз та культура
1 листопада 2016
Лідер групи Space подав до суду на Кіркорова за плагіат
Позивач вважає, що одна з пісень російського співака є переробкою композиції Symphonic space dream.
news-image

Відомий французький музикант і композитор, засновник групи Space Дідьє Маруані подав позов до Філіпа Кіркорова, запевняючи, що поп-король російської сцени вкрав у нього композицію, передає «Є!» із посиланням на Белта.

Виявляється, що приводом для позову стала пісня "Жорстока любов", яку Кіркоров вперше виконав у 2002 році. Виступ транслювався на телеканалі "Росія" в рамках концерту "Пісня року - 2002". За словами представника інтересів Маруані в Росії, яким є глава юридичної фірми Ігор Трунов, незалежна експертиза встановила, що "Жорстока любов" на 43,27% є переробкою композиції Symphonic space dream, створеної у 1999 році.

Таким чином, Дідьє Маруані вимагає від Філіпа Кіркорова, щоб той припинив виконувати цей хіт, а також має намір стягнути з виконавця, його композитора, телеканалу "Росія" і звукозаписної компанії Sony і ТОВ "Філіп Кіркоров продакшн" п'ять мільйонів російських рублів і 50 мільйонів за завдану моральну шкоду. Таким чином, загальна сума, яку засновник Space розраховує отримати, становить понад 75 мільйонів російських рублів.

В цей же час ситуацію встигли прокоментувати і представники Кіркорова. Вони заявили, що Дідьє Маруані вирішив привернути до себе увагу громадськості, і не знайшов нічого кращого, ніж зробити це за допомогою чорного піару. Що ж стосується самої музики, то представник артиста зазначив, що в даному випадку претензії потрібно пред'являти до її автора, а не до Кіркорова, який не зобов'язаний знати все композиції, створені людством.

Автор "Жорстокої любові" Олег Попков також висловився з приводу того, що відбувається. Він зазначив, що протягом всієї кар'єри намагався домагатися слави чесними шляхами, і якщо найближчим часом сформована ситуація не вирішиться, він не виключає можливість подачі зустрічного позову.

Читайте також: Алла Пугачова подарувала онукові шикарний особняк