Світ
2 листопада 2016
У Фінляндії мешканці перетворили звичайний будинок в арт-інсталяцію
Різнобарвні вікна принесли яскравість в похмурі осінні сутінки.
news-image

Різнобарвний шовковий папір, трохи скотча і включена лампочка. З цих простих елементів народилася ідея, що перетворила звичайний будинок у Гельсінкі (Фінляндія) в арт-інсталяцію, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Якщо чесно, я сама здивувалася, як з такими мінімальними витратами ми досягли настільки вражаючого результату. Я розповіла сусідам про свій задум, і всі мешканці будинку мене підтримали, - посміхається художниця Айю Салмінен, чия ідея і лягла в основу "кольорового" будинку.


Сяючий різнокольоровими вікнами висотний будинок радує око і вселяє оптимізм посеред холодних листопадових сутінків.

Ідея перетворити житловий будинок в арт-об'єкт була запозичена Салмінен в 2012 році у жителів Пори: тоді мешканці одного з міських будинків аналогічним чином перетворили свої оселі в світлову інсталяцію під назвою «Замок світла».

Салмінен поділилася ідеєю зі своїми сусідами на загальній Фейсбук-сторінці мешканців будинку. Ті негайно загорілися цією ідеєю. Шовковий папір закупили все разом і поділилися з тими сусідами, які з-за обмежених фінансових обставин або через поспіх самі не змогли потрапити в магазин.

Як говорить Салмінен, загальний проект зблизив і без того дружне житлове співтовариство.

Художниця сподівається, що їх будинок не залишиться єдиним, і ця акція захопить також інші будинки в Гельсінкі, адже практично будь-який житель Фінляндії в темну пору року потребує яскравих враженнях.

Читайте також: У Польщі створили футбольний клуб, у якому грають тільки українці