Світ
2 листопада 2016
Обама вперше дозволив опублікувати фото президентських покоїв в Білому домі (фото)
Ремонт приміщень, що схожі на музей, контролювала безпосередньо Мішель Обама.
news-image

Президент США Барак Обама вперше за час свого перебування на посаді глави держави дозволив опублікувати знімки житлової частини Білого дому, на другому поверсі резиденції. Зробити фотографії та написати матеріал про покої першої родини країни було довірено журналу Architectural Digest, передає «Є!»

Видання пише, що оформленням кімнат займався дизайнер Майкл Сміт, що працює в Лос-Анджелесі, з яким Обаму познайомив їх спільний друг.

Декоративний ремонт житлових приміщень було проведено одразу ж після президентських виборів 2008 року. Ремонт проходив під безпосереднім контролем першої леді Мішель Обами. Вона хотіла, щоб дизайн кімнат відповідав смакам її сім'ї, але при цьому зберігав історичний стиль Білого дому.

Ми там дійсно відчуваємо себе як вдома, - зізналася дружина президента.

Оповідання про покої глави адміністрації журнал починає з так званої Договірної кімнати. Одну з її стін з давніх пір прикрашає картина, на якій зображений момент підписання мирного договору, який поклав кінець іспано-американській війни в 1898 році. Під час побудови західного крила Білого дому вона був головним офісом президентів США. Нинішній керівник адміністрації також часто займався там рішенням робочих питань. Як і при Джорджі Буші-молодшому, це приміщення обставлене в досить традиційному стилі. Як "нововведення" нинішніх господарів резиденції автори публікації виділили лише зміну шпалер в цій кімнаті - з кремових на світло-коричневі, які вдало поєднуються з висячими там картинами Джорджа Кетліна зі сценами з життя корінних американців.

У Жовтій овальній кімнаті переважають світло-коричневі, зелені й золоті відтінки. На стінах висять два полотна, що ймовірно, належать руці вже сучасних художників. Але незмінним там залишився невеликий антикварний столик, що стоїть біля вікон і за яким в 1978 були підписані Кемп-Девідські угоди - договір про мир між Ізраїлем і Єгиптом.

На фотографії з Західного холу можна помітити картину американської художниці Альми Томас "Небесне світло". Вона висить прямо над англійським столом з червоного дерева роботи 1895 року. Прикрашений картинами і Центральний хол. Там висять полотна Сема Френсіса і Ганса Гофмана, представників школи абстрактного експресіонізму.

Обідню кімнату, згідно з публікацією, відрізняють шпалери кольору аквамарин. Картини там замінює художня композиція з трьох напівкіл темного, оранжевого та зеленого кольору. Це приміщення висвітлюється великою кришталевою люстрою, що звисає над столом і яка в поєднанні з каміном надає кімнаті особливий затишок. Сімейна кімната витримана в бежевих тонах. У ній розміщені два великих дивана, круглий чайний стіл в центрі і поряд журнальний столик.

Завершується організована журналом фотоекскурсію показом "сонячної кімнати" c вікнами майже до самої підлоги, що виходять на Національний Молл, і спальні першої чети, в якій домінує ліжко з балдахіном.

 

Читайте також: Мешканці заклеїли вікна шовковим папером і будинок перетворився в арт-інсталяцію