Суспільство
3 листопада 2016
Українці пропонують кошти з е-декларацій спрямувати на розвиток України
Відповідна петиція з'явилася на сайті Уряду.
news-image

На Урядовому порталі вчора з'явилася петиція із пропозицією спрямувати кошти з е-декларацій на розвиток України, пише «Є!»

Автором петиціє є Світлана Долівець.

Пропоную 50% готівкових і безготівкових коштів (з е-декларацій), або 20% (від суми всього майна) на 5 років внести в Державний банк на рахунок «Розвиток України», під 3 % річних і видати Державні облігації, під гарантію Держави. Це буде справжня нульова декларація (через 5 років – кошти повертаються + 3%), - пише автор.

На думку пані Долівець, таким чином країні не треба буде брати кошти у МВФ.

З рахунку «Розвиток України» гроші витрачати тільки на розвиток сучасних підприємств..., створення нових робочих місць... Нові створені підприємства, протягом 5 років сплачують податки тільки в пенсійний фонд, 10% на рахунок "Розвиток України" і 10% в бюджет, створити сайт, де кожен громадянин може слідкувати за процесами на рахунку, - пропонує пані Світлана.

Автор петиції зауважила, що "тих, хто вкладе добровільно гроші в розвиток України – вважати такими, що пройшли перевірку, в майбутньому не перевіряти статки до 01.01.2017 (тільки наступні)" . А тих, хто відмовився – починати перевіряти статки одразу.

Якщо петиція назбирає необхідну кількість голосів, а депутати не проголосують (не в їх інтересах) прошу винести питання на референдум, - наголошує жінка.
Читайте також: У польському Жешуві жорстоко побили українця, нападники затримані