Події
3 листопада 2016
У Києві між правоохоронцями та мітингувальниками відбуваються сутички
З акцією протесту вийшли вкладники банку "Михайлівський".
news-image

У Києві між правоохоронцями та мітингувальниками-вкладниками банку "Михайлівський" відбуваються сутички. Про це повідомив телеканал "112 Україна", передає «Є!»

За словами кореспондента, кілька людей лежать на асфальті. Кілька все ще перекривають рух.

Про постраждалих поки не відомо точно.

Як повідомив кореспондент, один чоловік затриманий, його посадили в машину поліції.

Як повідомляє Lb.ua., сьогодні близько 300 вкладників неплатоспроможного банку "Михайлівський" перекрили рух у центрі Києва.

Мітингувальники підійшли до Майдану Незалежності, вийшли на проїжджу частину і заблокували рух у бік вулиці Михайлівської. Вони скандують "Ганьба" і "Банду геть", тримають прапори з назвою банку і вимогою повернути вклади.

Повідомляється, що з натовпу кілька разів кинули димові шашки, однак їх загасили.

Нагадаємо, протести пов'язані з тим, що Фонд гарантування вкладів відмовляється компенсувати депозити понад 10 тисяч осіб, які розмістили свої гроші на рахунках окремих фінансових компаній, пов'язаних з банком "Михайлівським" - ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр". Компанії обіцяли прибутковість на кілька процентних пунктів вищу, ніж банк "Михайлівський". При цьому співробітники банку замовчували, що на такі вклади не поширюється гарантія ФГВФО.

Хоча вклади не гарантуються державою, вже кілька місяців клієнти збанкрутілого банку регулярно проводять мітинги і вимагають повернути гроші.