Резонанс
3 листопада 2016
Відтепер Стівен Сігал може претендувати на російську пенсію в 5 тис. руб.
Як відомо, актор отримав громадянство РФ.
news-image

Американський актор Стівен Сігал, який став в сьогодні громадянином Росії, зможе претендувати на отримання соціальної пенсії в розмірі близько 5 тисяч рублів тільки в наступному році після досягнення віку 65 років і тільки при наявності прописки в РФ. Про це повідомив у четвер представник Пенсійного фонду Росії (ПФР), передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Він має право на соціальну пенсію по старості тільки після досягнення віку 65 років, якщо у нього буде прописка в РФ. Це мінімалка близько 5 тис. рублів, плюс до цієї пенсії йому буде зроблена доплата до прожиткового мінімуму пенсіонера в тому регіоні, де він прописаний, - повідомили в ПФР.

У фонді також відзначили, що якщо Сігал буде частіше проживати в США, а не в РФ, то соціальну пенсію після досягнення віку 65 років йому не дадуть.

Крім того, співрозмовник агентства додав, що в ПФР перевірять, чи має право Сігал на отримання страхової пенсії по старості.

Подивимося, чи були у нього внески, і чи є у нього 7 років стажу в Росії, щоб призначити страхову пенсію по старості, - сказав він.

Нагадаємо,  президент РФ Володимир Путін підписав указ про прийом в російське громадянство американського актора Стівена Сігала.

Читайте також: Путін надав російське громадянство Стівену Сігалу