Суспільство
3 листопада 2016
Названі найкримінальніші нації в Євросоюзі
Більшість з ув'язнених засуджені за крадіжки в магазинах, нічні крадіжки зі зломом і за грабіж з насильством.
news-image

Згідно з даними нового дослідження, румуни визнані найбільш кримінальною нацією в Євросоюзі, передає «Є!» з посиланням на британське видання Express.co.

Повідомляється, що в тюрмах ЄС міститься більше громадян Румунії, ніж представників інших членів блоку. В сумі кількість румунських ув'язнених у в'язницях країн ЄС оцінюється в 11 511 чоловік, що складає 34,2% від загального числа ув'язнених в Європі.

Стверджується, що рівень злочинності серед громадян Румунії, які проживають в інших країнах ЄС на постійній основі, в три рази вище, ніж серед тих, хто проживає у країні. Утримання румунів в тюрмах в ЄС обходиться приблизно в 360 млн фунтів на рік.

У дослідженні приходять до висновку, що зараз у в'язницях на території ЄС знаходиться кожен з 256-й румунів, який проживає за межами країни. Більшість з них засуджені за крадіжки в магазинах, нічні крадіжки зі зломом і за грабіж з насильством.

Низький рівень освіти, низька соціальна мобільність і малі доходи в Румунії мотивують багатьох жителів країни мігрувати в інші країни ЄС, де вони починають займатися злочинною діяльністю, - йдеться в дослідженні.

Крім румунів, одними з найбільш схильних до криміналу в ЄС назвали також поляків, литовців і болгар. У в'язницях країн ЄС перебувають 4449 поляків, 1945 литовців і 1921 болгар.

Якщо враховувати всіх ув'язнених у в'язницях ЄС, то список очолюють марокканці - 11 700 громадян цієї африканської країни тужать в катівнях європейських в'язниць. На другому місці - румуни (11 511 осіб), далі - албанці (5722), турки (4798) і поляки (4449).

У статті Express.co відзначається, що Кіпр, Хорватія і Мальта не надали дані для дослідження.

Читайте також: Користувачі мережі назвали найстрашніші фільми в історії кіно