Політика
3 листопада 2016
Ківа назвав наркотик, який вжив Добкін (відео)
Колишній голова департаменту боротьби з наркозлочинністю хоче перевірки депутатів на вживання наркотичних речовин.
news-image

Депутат Дмитро Добкін, якого підловили на дивній поведінці в Раді, швидше за все вжив синтетичний наркотик, якийсь різновид екстазі. Таке припущення зробив екс-глава департаменту з протидії наркозлочинності Нацполіції України Ілля Ківа, повідомляє «Є!», посилаючись на ТСН.ua.

«На мою суб'єктивну думку, те, що я бачу, це людина вжила та наслідки того, що вона вжила – це моторика, це його дії, це його психоневрологічний стан, розширені зіниці, тремор рук, неможливість сфокусуватись на одній точці. Для мене, як людини, яка стикалася в роботі з різними випадками наркотичного сп'яніння – це наркотичне сп'яніння після вживання психотропів. Це може бути як «екстазі» так і будь-який інший синтетичний наркотик», - прокоментував Ківа поведінку нардепа.

Він настоює на поверненні кримінальної відповідальності за виявлений стан наркотичного сп’яніння хоча би для високих чинів та посадовців. Адже безкарність дозволяє їм демонструвати своє зловживання без страху перед широким загалом.

Щодо ситуації з Добкіним-молодшим Ківа вважає, що його треба покарати. І втрутитися повинен не то інший, як спікер ВР. Він відзначив, що народні депутати приймають важливі для всієї країни рішення, а тому стан наркотичного сп’яніння для них – просто неприпустимий.