Політика
3 листопада 2016
Іноземні розвідки мали доступ до листів Клінтон - ЗМІ
В руках супротивників могла виявитися дуже важлива інформація.
news-image

ФБР США на 99 % впевнене, що близько п'яти розвідок іноземних держав могли мати доступ до електронним листам Гілларі Клінтон, які вона відправляла з особистого сервера на посаді держсекретаря США, передає «Є!», посилаючись на Fox News.

За словами голови комітету з національної безпеки Палати представників американського Конгресу Майкла Маккола, в руках "супротивників могла виявитися дуже важлива інформація".

Маккол також послався на слова глави ФБР Джеймса Комі, який повідомив йому, що іноземні держави, можливо, мали доступ до сервера Клінтон. При цьому в своїх публічних виступах Комі зазначав, що доказів цьому немає, хоча така можливість не виключається. 

Раніше телеканал ABC і газетою The Washington Post оприлюднили результати опитування, згідно з яким, Трамп випереджав Клінтон на один процентний пункт. За нього були готові віддати голоси 46% респондентів, а за Клінтон - 45%.

Раніше Держдепартамент США відновив розгляд справи з приводу використання Клінтон особистого сервера для ведення службового листування по електронній пошті в період її керівництва відомством.

Скандал розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше запевняла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі своєї особистої електронної адреси.

Кандидат у президенти заявила про впевненість, що розслідування з приводу нових електронних листів, які ФБР виявило, не призведе до порушення проти неї кримінальної справи.