Економіка та бізнес
4 листопада 2016
Українці зможуть відключати квартири від центрального опалення
Відключити квартиру від централізованого опалення індивідуально поки неможливо.
news-image

Щорічно з початком опалювального сезону виникають проблеми з централізованим опаленням.

Багато споживачі хочуть відключити свої квартири від центральної теплосистеми, але на законодавчому рівні дозволяється припинення теплопостачання тільки в усьому багатоквартирному будинку. Відключити квартиру від централізованого опалення індивідуально поки неможливо, інформує з посиланням на dnepr.info.

Народні депутати мають намір дозволити відключення квартир від централізованого опалення в багатоквартирних будинках. Така норма прописана в новому законопроекті №1581-д «Про житлово-комунальні послуги». У розділі VI документа прописано, що в багатоквартирних будинках, де не менше половини квартир і нежитлових приміщень відключено від централізованого опалення, власники приміщень, приєднаних до теплосистеми, можуть відключити від них свою квартиру. Буде дозволено встановити в таких квартирах індивідуальні системи опалення.

При цьому не дозволяється примусове відключення квартир від централізованого опалення в будинках, де є приміщення з індивідуальними Теплосистема. Отже, споживачам дозволять відключати квартири від централізованої теплосистеми тільки в тих будинках, де не менше половини власників квартир відмовилися від централізованого опалення раніше.

На сьогоднішній день законопроект підготовлений до розгляду у другому читанні.