Шоу-біз та культура
4 листопада 2016
Скільки коштують «безкоштовні» концерти українських артистів на «день міста» і «свято села»?
Найбільшу суму з представників музичної індустрії отримає український композитор Володимир Бистряков.
news-image

У «Прозорро» з’явились перші дані про «безкоштовні» концерти цієї осені, оплачені коштами місцевих бюджетів та «Укрзалізниці», передає «Є!» із посиланням на "Наші гроші".

Найбільшу суму з представників музичної індустрії у розмірі 640 тис грн. отримає український композитор-ФОП Володимир Бистряков. Філія «Центр сервісного забезпечення» ПАТ «Українська залізниця» на таку суму замовила у нього організацію святкування Дня залізничника  у Києві. Бистряков буде ведучим концерту, під час якого заплановані виступи  Антоніни Матвієнко, Віктора Павліка, Гаріка Кричевський, Петра Чорного, інших співаків та гуртів. Суми гонорарів артистів не вказані.

Найбільший же гонорар в одні руки отримала Тіна Кароль, також оформлена як ФОП. Департамент гуманітарної політики міськради Дніпра заплатив їй 551 тис грн. за виступ під час святкування Дня міста у вересні.

Це значно більше, ніж виділили з бюджету Наталії Могилевській. Департамент з гуманітарних питань Кам’янської міськради (колишній Дніпродзержинськ) перерахував ФОП Наталія Могилевська 98,4 тис грн. за її 45-хвилинний концерт, який теж відбувся в День міста.

Найбільшу загальну суму за організацію концертів заплатили установи Маріупольської міськради, які уклали низку угод з ТОВ «ВМФ Івент Груп» на 1,06 млн грн. Зокрема, виступ Гайтани обійшовся у 199,9 тис грн., гурту «Скай» – 192 тис грн., а два концерти гурту «неАнгели» – по 160 тис грн. кожен.

Відмітимо, що кожна з угод на виступ окремого артиста не перевищувала 200 тис грн. Це дозволило не проводити відкриті торги, обмежившись укладанням прямих угод з київською фірмою, записаною на донеччанок Поліну Дороніну і Наталію Уткіну. Директором «ВМФ Івент Груп» є Дмитро Гаврилов.

Комунальні установи та управління культури і туризму Кременчуцької міськради Полтавської області запланували перераховувати кошти ФОПу Сергію Михайлику за організацію концертів  під час святкування 445-ї річниці з дня заснування Кременчука та річниці визволення міста від нацистських загарбників (122,9 тис, 106 тис та 103,1 тис грн.). В документації, розміщеній в «Прозорро», не вказано, які саме артисти повинні виступити. Втім відомо, що у Кременчуку на День міста дали концерти три зірки: Оля Полякова, ТНМК та Alekseev.

Чумаківська сільрада Дніпропетровського району, на території якої мешкає близько 3 тис жителів, перерахувала ТОВ «Перша концертна агенція» 148,4 тис грн. за те, щоб побачити і почути співака Віталія Козловського. Фірма отримала від сільради 83,4 тис грн. за створення сценарію проведення концерту Козловського на Святі рідного села у с. Чумаки, а 65 тис грн. – безпосередньо за виступ співака та його колективу.

Читайте також: У січні українці відпочиватимуть 11 днів