Світ
4 листопада 2016
У Москві відкрили пам'ятник київському князю Володимиру (фото)
Пам'ятник знаходиться на Боровицькій площі.
news-image

У Москві сьогодні, 4 листопада, відкрили пам'ятник київському князю Володимиру Великому, який за своїм образом доволі схожий із тим, що знаходиться в столиці України. Захід транслювався по телеканалу «Росія 24», передає російське видання РБК, передає «Є!»

Відкриття відбулося на Боровицькій площі в Москві. На церемонії виступили президент Росії Володимир Путін, патріарх Московський і всієї Русі Кирило, а також Наталія Солженіцина, дружина письменника Олександра Солженіцина.

Були присутні прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, глави обох палат парламенту Валентина Матвієнко і В'ячеслав Володін, голова Мінкультури Володимир Мединський, мер Москви Сергій Собянін.

Путін, виступаючи на церемонії відкриття, заявив, що російське суспільство має протистояти сучасним викликам і загрозам, слідуючи духовним заповітам, залишеним князем Володимиром.

[Князь Володимир] заклав моральні ціннісні основи, які визначають наше життя і понині. Саме міцна моральна опора, згуртованість і єдність допомагали нашим предкам долати труднощі, жити і перемагати на славу Вітчизни, з покоління в покоління зміцнювати його міць і велич. І сьогодні наш обов'язок - разом протистояти сучасним викликам і загрозам, спираючись на духовні заповіти, на безцінні традиції єдності і згоди йти вперед, забезпечуючи наступність нашої тисячолітньої історії, – заявив Путін.

Зазначимо, що образ відкритого у Москві пам’ятника відрізняється від того, що стоїть у Києві, тим, що він тримає у руці меч, а не шапку

В усьому іншому він дуже нагадує встановлений ще в середині 19 столітті монумент на Володимирський гірці у столиці України.

Читайте також: «Будемо багатші та сильніші, може, до Києва столицю перенесемо» - автор московського пам'ятника Володимиру Великому
Читайте також: 163 роки тому відбулося відкриття першого скульптурного пам'ятника Києва