Події
15 грудня 2014
У Новосибірську затримано юнаків, які розфарбували пам’ятник Леніну у кольори українського прапору
Співробітники правоохоронних органів затримали підозрюваних, які 12 грудня у Новосибірську розфарбували у жовто-блакитні кольори низку пам'ятників.
news-image

Про це повідомив губернатор Новосибірської області Володимир Городецький, передає «Єдність»із посиланням на ТАСС.

"Мене турбують ці елементи вандалізму, коли оскверняються пам'ятники Леніну і святині на монументі Слави. Вважаю, що це ситуація, яка не повинна залишати спокійними людей. Сьогодні на апаратній нараді мені доповіли, що група, яка займалася вандалізмом, затримана", - сказав Городецький.

Як повідомили  в прес-службі ГУ МВС по Новосибірській області, підозрювані –це  молоді люди 17 і 23 років.

За фактами осквернення пам'ятника Леніну і Монумента Слави порушено дві кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 214 КК РФ (вандалізм, вчинений з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі).

Як раніше повідомляла «Єдність», 12 грудня невідомі розфарбували в кольори українського прапору військову техніку, виставлену на монументі Слави в Новосибірську (реактивний міномет БМ-13 "Катюша" і танк Т-34), і пам'ятник Леніну на вулиці Трикотажній. Того ж дня пам'ятник вдалося відмити, а військову техніку зафарбували зеленою фарбою.