Суспільство
4 листопада 2016
У Харкові автора відео вбивства кошеня не можуть відрахувати з університету
В освітньому закладі обіцяли провести з молодиком "виховну роботу".
news-image

Для відрахування студента Микити Жихарьова, який є одним із фігурантів скандалу з вбивством кошеня, немає законних підстав. Про це заявили в прес-службі Національного технічного університету "ХПІ", повідомляє NewsRoom, передає «Є!»

Представники "ХПІ" посилаються на статтю 46 Закону України "Про освіту", згідно з якою відрахування дозволяється тільки після вступу в силу рішення суду.

У той же час в НТУ "ХПІ" заявили, що глибоко стурбовані поведінкою студента і приймуть відповідні заходи.

Додатково повідомляємо, що з Микитою Жихарєвим буде проведена виховна робота щодо недопущення повторення подібних фактів", - розповіли в університеті.

Нагадаємо, 24 жовтня в соціальній мережі "Вконтакте" було опубліковано відео, на якому бультер'єр вбиває бездомне кошеня. Маргарита Фурман, яка виклала запис, заявила, що нітрохи не шкодує про скоєне. Пізніше стало відомо, що автором запису є 21-річний студент "ХПІ" Микита Жихарєв. Зазначимо, що після викликаного резонансу хлопець звернувся в поліцію з повідомленням про погрози. Тим не менш, це не допомогло - за інформацією джерел видання, 29 жовтня Микиту Жихарєва було побито невідомими, однак до правоохоронців він не звертався.

Читайте також: Російський депутат попросив прокуратуру перевірити Поклонську на екстремізм