Війна
5 листопада 2016
Поточна ситуація на Донбасі не дозволяє ввести поліцейську місію ОБСЄ, - Марчук
Росія не погоджується на те, щоби поліцейські ОБСЄ патрулювали українсько-російський кордон
news-image

Політик наголошує, що Росія не погоджується на те, щоби поліцейські ОБСЄ патрулювали українсько-російський кордон

Поточна ситуація на сході України не дозволяє запровадити озброєну поліцейську місію ОБСЄ. Про це заявив у ексклюзивному коментарі "5 каналу" Євген Марчук – представник України у безпековій підгрупі Тристоронньої контактної групи, передає «Є!».

За словами Марчука, спочатку необхідно, щоби всі сторони конфлікту погодилися на введення поліцейського контингенту ОБСЄ. Натомість і ватажки бойовиків, і Росія категорично блокують ініціативи української сторони. Зокрема, мова про необхідність надати бронетранспортери спостерігачам ОБСЄ, які мали би охороняти місця відведення важкого озброєння. Також йдеться про 12 сховищ з українського боку та 9 – на окупованих територіях.

Окрім того, наголошує Марчук,  Росія не погоджується на те, щоби поліцейські ОБСЄ патрулювали  українсько-російський кордон.

Лінія фронту – 426 кілометрів, лінія неконтрольованого кордону – 409 кілометрів 700 метрів. Тобто, практично треба взяти більше 800 кілометрів під такий кордон. Уявіть – а скільки це людей? Але найголовніше – Захарченко і Плотницький зразу сказали, що будуть стріляти, друге – Росія категорично проти, щоби у них була озброєність типу бронетранспортерів, і по-третє, категорично проти, щоби вона виходила на лінію кордону. А без цього – в озброєній місії немає великого сенсу, – заявив політик.
Читайте також: Терористи не залишають у спокої Маріуполь