Події
5 листопада 2016
На Одещині затримали банду псевдополіцейських
У пошуках легких грошей
news-image

Зловмисники роз'їжджали по Одещині з придністровськими держномерами і зі зброєю, нападали на оселі людей, забирали цінні речі і кошти, у пошуках яких не гребували тортурами і фізичними розправами.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, передає «Є!».

У результаті спецоперації було затримано четверо мешканців Одеської та Донецької областей віком від 25 до 46 років. Вони раніше неодноразово судимі за вчинення майнових злочинів, а також за збут наркотичних речовин. У нападників вилучено ніж, револьвер та бойову гранату, - йдеться у повідомленні.

Як з'ясували оперативники внутрішньої безпеки, банда з шести раніше судимих осіб діяла під контролем чеченського «злодія в законі» Омара Уфімського. Жертви нападників були настільки залякані, що в більшості випадків боялися звертатися до поліції. Крім того, одесити підозрювали, що злочинці можуть мати покровителів у правоохоронних органах.

У жовтні 2016 року до Управління внутрішньої безпеки поліції в Одеській області надійшла оперативна інформація про те, що ОЗГ планує напад на садибу одного з мешканців Березівського району. Тож був розроблений план затримання.

Група з п'яти озброєних чоловіків опівночі вдерлася до будинку потенційної жертви. Всі нападники були в масках, камуфляжній формі та озброєні. Під час затримання вони чинили опір. Одного зловмисника поранено і доставлено до медичного закладу. Ще одному чоловікові вдалося втекти, зараз його шукають.

Відносно затриманих розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Усі вони перебувають під вартою в ІТТ. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна. Триває слідство.

Читайте також: На Рівненщині син взяв у заручники рідну матір