Наука та технології
5 листопада 2016
Ford створив повноцінний паркувальний автопілот
До чого техніка дійшла
news-image

Американська марка поділилася подробицями про систему автопарковки нового покоління.

Як розповіли кореспонденту порталу «Колёса.ру» представники компанії Ford, протягом двох років у продажу з'являться автомобілі, які зможуть припаркуватися самі, без допомоги водія, передає «Є!».

Газ, кермо, гальма - все буде контролюватися машиною, її власнику потрібно лише тримати кнопку «Парковка». Якщо цю кнопку відпустити, то автомобіль загальмує.

На даний момент конструктори Ford працюють над збільшенням швидкості руху при паркуванні. Передбачається, що новий автопарковщік з'явиться на «Форді» з автоматичною трансмісією.

Нагадаємо, сьогодні моделі Ford продаються з системою активної допомоги при парковці, активізувавши яку, водієві потрібно натискати педалі гальма і акселератора, а також перемикати передачі. Така система доступна для Focus, Kuga і Mondeo.

Раніше компанія Ford представила нові системи допомоги водієві, які теж будуть впроваджені протягом найближчих двох років. Серед них - технологія Wrong-way alert, яка відстежує дорожню ситуацію попереду автомобіля і попереджає водія у разі небезпеки, а також система оповіщення про об'єкти, що рухаються в поперечному напрямку ззаду машини.