Суспільство
6 листопада 2016
Е-декларації найвищого чиновництва перевірятимуть вибірково, - нардеп
Офіційної схеми перевірки електронних декларацій немає
news-image

Національна агенція із запобігання корупції досі не затвердила офіційної схеми перевірки електронних декларацій можновладців, що може призвести до вибіркового переслідування окремих декларантів з боку НАБУ чи ГПУ.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичної програми «Перші про головне. Деталі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат Ігор Луценко, передає «Є!».

Щодо даних декларації нардепа Лещенка вже є кримінальне провадження. На мою думку, буде вибірковий контроль і вибіркове переслідування тих, хто комусь не догодив. У нас нині є два силових центри – НАБУ і ГПУ, от хто кому буде не подобатись, того й перевірятимуть, тягатимуть на допити і таке інше. Об’єктивної системи перевірки декларацій наразі немає, бо НАЗК не затвердило офіційного порядку перевірки. І цей факт свідчить про те, що буде просто ручне управління цим процесом.
До слова, серед народних депутатів Верховної Ради львів’яни, брати Ярослав і Богдан Дубневичі задекларували за 2015 рік чи не найбільше нерухомості. За сумою площі квартир, зареєстрованих на себе, народний депутат Богдан Дубневич взагалі посідає третє місце серед усіх нардепів.
Богдан Дубневич з дружиною за підсумками 2015 року задекларував 52 квартири, 12 будинків, 24 об’єкти комерційної нерухомості, гараж і 9 ділянок землі. Ярослав Дубневич із сім’єю – ще 17 квартир, 11 будинків, 14 об’єктів іншого нерухомого майна, 5 гаражів та 19 ділянок землі.