Війна
6 листопада 2016
На Донбасі «сплив» російський «реєстровий козак»
"Перемир'я - це лажа"
news-image

Гузенко Єгор Вікторович, який проходив строкову службу в російській армії, воює в рядах терористів "ДНР".

Про це пише проект "СтопТеррор", передає «Є!».

Гузенко закінчив службу в 2013 році в званні молодшого сержанта ВДВ РФ, свідчать фотографії опубліковані в соціальних мережах.

Ще до початку терміну служби в ЗС РФ Гузенко вступив до лав Новопавлівська Міського Козачого Товариства, яке в свою чергу підпорядковується Терському Військовому Козачому Суспільству і відповідно є Реєстровим.

У 2015-му році Гузенко виявляється на сході України в рядах учасників незаконних збройних формувань і бере собі позивний "Тринадцятий".

Перебування на території України підтверджують спільні фото з Толстих Михайлом, він же "Гіві". Також доказом перебування на території підконтрольної бойовикам є фото зроблене на тлі стадіону "Донбас Арена" розташованого в Донецьку.

На відміну від солдатів-контрактників, з якими уряд Росії розриває контракт про проходження служби перед відправкою на Донбас, а потім підписує його заново після повернення останніх, то з представниками реєстрового козацтва досить підписати договір про співпрацю (козачі спільноти залучаються до несення різних видів служб шляхом укладення відповідних договорів із зацікавленими органами виконавчої влади. У число таких органів входить і Міністерство оборони РФ , - розповіли волонтери.

Окремі підрозділи з російських реєстрових козаків направляються кремлівськими кураторами на територію України для ведення війни.

Як повідомляв "Обозреватель", на сході України також воює якийсь Олександр Володимирович - кадровий військовослужбовець 810-ї окремої бригади Чорноморського флоту Росії з Севастополя.