Події
7 листопада 2016
Росія ввела санкції проти України (документ)
Введена заборона на перевезення вантажів територією РФ у вагонах 10 українських залізничних перевізників.
news-image

ВАТ "Російська залізниця" розіслала телеграму, в якій повідомляється, що з 3 листопада введена заборона на перевезення вантажів територією Російської Федерації у вагонах 10 українських залізничних перевізників. Про це повідомляє видання "Нафторинок", передає «Є!»

Повідомляється, що заборона видана на підставі урядової телеграми Федерального агентства залізничного транспорту від 2 листопада 2016 року.

Заборонити прийом до перевезення всіх вантажів, всіх відправок ..., в вагонах власності ПАТ "Укрспецтрансгаз ", ТОВ" Укррос-Транс ", ТОВ" Євразія Транс Сервіс ", ПАТ" Дніпровський КПК ", ПП" Лізингова компанія ВЛ " , ДП "Трансгарат- Україна", ТОВ "Ріф-Транс-ЛТД", ДП "Укрспецвагон", ТОВ "ТД" Західний ", ПАТ"Стрийський ВРЗ ", з усіх станцій Російської Федерації та транзитом через територію Російської Федерації в інші держави, на адресу всіх одержувачів з моменту отримання і до скасування, крім порожніх вагонів зазначених власників, які прямують у напрямок України, - цитує видання текст телеграми.

Як відомо, конвенція, якою запроваджено заборону на в'їзд в Україну з/д цистерн ряду російських перевізників, включених в список українських санкцій була введена в дію з 31 жовтня 2016 року на виконання указу президента України № 467/2016 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Укрзалізниця" 21 жовтня видала телеграму із забороною на перевезення вантажів в вагонах деяких російських залізничних операторів, включаючи АТ "СГ-Транс".

Телеграмою також забороняється перевезення всіх вантажів і порожніх вагонів, в тому числі транзит по території України вагонів власності, зокрема АТ "Сбербанк Лізинг", "СГ-транс", "НАФТОТРАНССЕРВІС", ЗАТ "Промтрансінвест", ТОВ "Астон", "Рейл 1520 ».

Пізніше "Укрзалізниця" призупинила дію конвенції до 31 жовтня.

Читайте також: На Рівненщині прикордонники були змушені застосувати зброю