Резонанс
7 листопада 2016
Шість головних звинувачень Саакашвілі на адресу Порошенка
Одеський губернатор заявив, що його "ще ніхто так багато не обманював".
news-image

Сьогодні губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі подав у відставку. Він зібрав брифінг та заявив, що йому "все дуже набридло", передає «Є!»

Перед тим, як оголосити про своє рішення, Саакашвілі висунув ряд серйозних звинувачень на адресу чинної влади. "КП" в Україні "виділила шість найголовніших претензій чиновника.

1. Гроші на ремонт "Відкритого простору" (проект Відкритий Митний Простір в Одесі - ред.) вкрали.  Президент обіцяв, що підтримає проект, але він і пальцем не ворухнув, щоб цей проект набув чинності. Скільки можна брехати і обманювати?

2. Кілька днів тому [в Одесі] закрився Центр обслуговування громадян, який Порошенко урочисто відкривав перед місцевими виборами. Він тоді сказав, що реформи незворотні. Потім з подачі членів його ж фракції були прийняті нові норми, які не дозволять цьому центру працювати. Я реально втомився від ще однієї невиконаної обіцянки.

3. Мені доводиться як монгольському хану ставити намети на дорогах на сміх всьому світу. І вибивати жалюгідні копійки на дороги, що не ремонтувалися стільки десятиліть. У цей час вони (чиновники. - ред.) публікують електронні декларації, де готівки більше необхідного, щоб полагодити всі європейські дороги. Це не робота і я від неї дуже втомився.

4. Вже шість місяців не стверджують трьох з моїх чотирьох заступників. А зараз вони (влада. - ред.) взялися за старе, і стали продавати місця глав районних адміністрацій. Адміністрація президента через фальшивий конкурс знову привела старих корупціонерів. Мені це набридло. Яка різниця українцям, хто буде до них байдуже ставитися: Порошенко або Янукович, яка різниця, хто їх буде грабувати - єнакіївські або Кононенко?

5. Після відставки Яценюка уряд було посунуно людьми Порошенка в цих же схемах - як грабували так і грабують. Аваков і Насиров (мова про голову МВС і про главу фіскальної служби. - ред.) - стовпи корупції - залишилися на своїх місцях. Мене ще так багато ніхто в житті не обманював.

6. Президент особисто підтримує два бандитських клани: Труханова та ізмаїльський клан Урбанського. Всю владу в Одесі віддали їм та їхнім союзникам-сепаратистам Антона Кіссе. Одеську область здають ворогам України. Мені це дійсно все набридло.

Читайте також: Саакашвілі подав у відставку