Політика
7 листопада 2016
Чим займеться Саакашвілі після звільнення. Лещенко розкрив план
Нардеп вважає, що відставка Саакашвілі - реакція на «відсутність політичної волі з боку влади проводити антикорупційні реформи в країні».
news-image

Народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що після своєї відставки з поста губернатора Одеської області Міхеїл Саакашвілі займеться об'єднанням антикорупційних активістів в єдиний рух, - повідомляє «Є!», посилаючись на «Главком».

«Я думаю, що відхід Саакашвілі позитивний, - сказав Лещенко. - Він буде більш вільний у своїх діях. Саакашвілі - твердий політичний гравець, він буде далі займатися політикою, він амбітна людина і, я думаю, він ще багато кого здивує».

Нардеп вважає, що відставка Саакашвілі - реакція на «відсутність політичної волі з боку влади проводити антикорупційні реформи в країні і боротися з корупцією».

За словами Сергія Лещенка, в подальшому Саакашвілі займеться побудовою політичної сили в Україні на базі існуючих антикорупційних рухів. 

«Саакашвілі братиме участь в об'єднанні антикорупційних активістів, реформаторів. Тільки об'єднання антикорупціонерів-реформаторів може покласти край тенденції до згортання реформ і послужити адекватною відповіддю на виклики, перед якими зараз стоїть країна. Коли корупціонери все глибше пускають коріння в країні, антикорупційних активістів переслідують, дискредитують , позбавляють можливості проводити реформи - як Саакашвілі», - заявив нардеп.
«І я, і Саакшавілі, впевнені, що ми будемо разом боротися з цим. Тільки об'єднання всіх антикорупціонерів може перемогти корупціонерів при владі. Окремо партія Саакашвілі «Хвиля» і наш «ДемАльянс» - це шлях в нікуди, якщо два ці об'єднання будуть працювати поодинці. Тільки шляхом їх об'єднання ми можемо досягти успіху», - додав Сергій Лещенко.

Як повідомлялось, сьогодні, 7 листопада, на скликаній прес-конференції Саакашвілі заявив, що вирішив подати у відставку.

«Я не хочу залишати одеситів напризволяще, але я вирішив подати у відставку», – сказав він.

Саакашвілі запевнив, що боротьба з корупцією в Україні продовжиться, а Одеса розвинеться тільки після того, як переможе корупціонерів у столиці.

Серед головних претендентів на посаду голови Одеської ОДА ЗМІ називаютьпершого заступника глави фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка і першого заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука.

Прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж повідомила, що її шеф подав усі документи на звільнення з посади голови Одеської обласної державної адміністрації.

Тепер задовольнити відставку Саакашвілі повинен президент України Петро Порошенко.