Війна
8 листопада 2016
В передмісті Мосула знайшли масове поховання із обезголовленими тілами
Наприкінці минулого тижня бойовики угруповання «Ісламська держава» вчинили розправу над кількома сотнями мирних жителів Мосула.
news-image

Іракські військові, які увійшли до міста Мосул, щоб відбити його у екстремістів, виявили в одному з передмість масове поховання, яке містить близько сотні обезголовлених тіл.

Про це повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі , посилаючись на армію Іраку, інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

Як йдеться в заяві військових, яму з тілами виявили на території школи в передмісті Мосула, місті Хаммам аль-Алі. Це місто є останнім населеним пунктом по дорозі до Мосулу, якщо під'їжджати до нього з південної сторони.

Наприкінці минулого тижня управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомило, що бойовики угруповання "Ісламська держава" вчинили розправу над кількома сотнями мирних жителів Мосула. Також повідомлялося, що вони примусово рекрутують у свої загони хлопчиків віком до 10 років.

Раніше повідомлялося, що іракська армія підтвердила втечу лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді з Мосула разом зі 150 родинами з метою прикритися з їх допомогою від авіаударів.