Суспільство
8 листопада 2016
Спідню білизну Єви Браун продали за 2 900 фунтів
На аукціоні були представлені й інші речі дружини Гітлера.
news-image

Лілові шовкові трусики, які колись належали дружині Гітлера Єві Браун, пішли з молотка в Британії за 2 900 фунтів (більше 3 600 дол.), передає «Є!» із посиланням на ВВС.

За даними британської преси, їх знайшов американський військовий в покинутому бункері Гітлера в Баварських Альпах наприкінці Другої світової війни.

Торги організував аукціонний будинок Philip Serrell в містечку Малверн у графстві Вустершир.

За тенденцією сорокових років минулого століття труси-панталони з вишитою монограмою EB прикрашені мереживом з бантиками. За останні 70 років вони змінили кілька власників.

Оцінниця Philip Serrell Софі Джонс розповіла, що спідня білизна Єви Браун мала дещо поношений вигляд, проте загалом була досить охайною і в пристойному стані.

Крім трусиків, на аукціоні були представлені й інші речі Єви Браун, зокрема срібний футляр для губної помади з ініціалами власниці та золотий перстень з опалом в оздобленні шести рубінів.

Перстень був проданий за 1250 фунтів, срібний футляр, в якому залишався шматок яскраво-червоної помади, - за 360 фунтів.

Колекція чорно-білих фотографій Єви Браун пішла з аукціону за 100 фунтів. На деяких світлинах жінка була зображена разом з Гітлером.

За словами Софі Джонс, багато лотів, зокрема лілові трусики дружини фюрера, мали сертифікати автентичності.

Аукціонний дім повідомив, що всі предмети колекції в Малверні придбав житель Великої Британії, який схотів залишитися невідомим.

Єва Браун познайомилася з Адольфом Гітлером в жовтні 1929 року, коли їй було 17 років, а йому - 40.

До 1936 року пара вже жила у цивільному шлюбі. Пані Браун вважалася особистою помічницею Гітлера, однак ніколи не брала участь в офіційних заходах разом з ним.

Браун і Гітлер одружилися в квітні 1945 року, за день до спільного самогубства.

Читайте також: Скандальний настоятель Лаври продає заміський будинок в стилі Пшонки (фото)