Події
8 листопада 2016
Медведчук виграв суд у Парубія
Спікер Верховної Ради має спростувати звинувачення на адресу Віктора Медведчука.
news-image

Печерський районний суд Києва зобов'язав спікера Верховної Ради Андрія Парубія спростувати звинувачення на адресу колишнього глави Адміністрації президента Віктора Медведчука у фінансуванні екстремістських груп на сході України, передає «Є!» із посиланням на УП.

Про це свідчить рішення суду, фотокопію якого оприлюднено на офіційному сайті руху "Український вибір", який очолює Медведчук.

Суд визнав недостовірною і такою, що принижує честь і гідність Віктора Медведчука поширену Андрієм Парубієм 4 липня 2014 року на брифінгу РНБОУ в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ" інформацію про нібито причетність Віктора Медведчука до подій на Сході України, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, йшлося про такі твердження: "Медведчук... є тим злочинцем, який протягом останніх років максимально брав участь в тому, щоб ця ситуація була створена"; "...Фінансування цих (екстремістських) груп здійснювалося через Медведчука".

Судове рішення зобов'язує спікера Верховної Ради Парубія провести в "Укрінформі" брифінг, в ході якого повідомити про дане судове рішення і спростувати недостовірну інформацію, що завдає шкоди честі та гідності Віктора Медведчука, – резюмує прес-служба політика.

Читайте також: Бойовики «ЛНР» взяли в полон фанатів ФК «Зоря»